De Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh, bekend van de tv-reeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’, neemt je mee op een boeiende ontdekkingstocht naar ons culinaire verleden. Verwacht geen simpele geschiedenisles, maar meeslepende verhalen die ons huidige eetpatroon in een nieuw licht plaatsen. Wat aten onze voorouders, en hoe kan hun kennis ons vandaag helpen om gezonder, duurzamer en creatiever te koken?
Van de Galliërs en Romeinen tot de middeleeuwen en de neanderthalers: Jeroen vertelt hoe voeding altijd een centrale rol heeft gespeeld in ons dagelijks leven en hoe oude technieken en ingrediënten nog steeds relevant zijn.
Deze lezing is gebaseerd op zijn gelijknamige boek 'Wat schaft de put?'.
Met de steun van Ginter en Literatuur Vlaanderen.
Wanneer?
04/12/2025 19:30 tot 21:00
Organisator
Bibliotheek Gistel
Prijs
€5Kansentarief met UiTPAS Middenkust 1 EUR
E-mail
bibliotheek@gistel.be
Ruilvoordeel
20 punten
10 punten